Европейски цифров сертификат за COVID-19 се издава на всички пациенти, които

...
Европейски цифров сертификат за COVID-19 се издава на всички пациенти, които
Коментари Харесай

PCR и бърз антигенен тест за COVID-19 на намалени цени в „ЛИНА”

Европейски цифров документ за COVID-19 се издава на всички пациенти, които имат негативен резултат от теста

И през месеците септември и октомври 2022 година PCR и бързият антигенен тест за COVID-19 ще са на по-ниски цени в " ЛИНА ". PCR пробата е понижен от 80.00 лева на 60.00 лева, а антигенният тест от 15.00 лева на 10.00 лева Изследванията се правят във всеки от независимите филиали на лабораторията в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Повече за тестванията

Коронавирус COVID-19 PCR (SARS-CoV-2 RNA)

Благодарение на него непосредствено се потвърждава съществуването на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса в материали от дихателната система. PCR пробата е подходящ  при: подозрения за заразяване с COVID-19 след контакт с болни; признаци като кашлица, висока температура, главоболие и общо неразположение; нужда от документ за пътешестване с годност 72 часа.

Европейският дигитален документ за COVID-19 е на британски език и се издава на всички пациенти, които имат негативен резултат от теста.

Пробата за проучването се взема от назофаринкса чрез тъничък, предопределен за задачата тампон. Резултатите са подготвени в границите на деня или при по-късно взети проби -  на идващия ден.

Коронавирус aнтиген (COVID-19 Ag)

Бърз тест, който открива съществуването на вирусен антиген в назофарингеалния секрет на човек. Резултатът се показва като позитивен или негативен. Антигенният тест се употребява със същата цел като PCR теста, само че се прави по различен способ и резултатът от него е подготвен по-бързо - до 2 часа след вземането на тестът.

При негативен резултат пациентите получават европейски дигитален документ за COVID-19 със период на годност 48 часа.

С адресите на лаборатория „ ЛИНА ” можете да се запознаете
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР